Η επίλυση της άρδευσης των τοπικών κοινοτήτων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τους αγρότες.

Η υποψήφια Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη, συνοδευόμενη από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ Αξίζει», πραγματοποίησε επίσκεψη στις συνοικίες Βενεράτο, Αυγενική και Κεράσια, για να συζητήσει τα θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στην καθημερινότητά τους.

Η κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη συνομίλησε με ομάδες αγροτών, άκουσε τα ζητήματα που της έθεσαν και κατανόησε πως το πιο βασικό από αυτά είναι η άρδευση των χωραφιών. Οι αγρότες ανέφεραν χαρακτηριστικά πως βρίσκονται σε αναμονή για σχετικές απαντήσεις και λύσεις από τη Δημοτική Αρχή, εδώ και 10 χρόνια.

Η επικεφαλής του συνδυασμού «ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ Αξίζει» επανέλαβε στις ομάδες αγροτών ότι ως νέα Δημοτική Αρχή θα δώσει προτεραιότητα σε έργα που χρησιμοποιούν εναλλακτικές πηγές νερού (ανακυκλωμένα ύδατα). Θα υλοποιηθούν ο εκσυγχρονισμός των υπαρχόντων δικτύων άρδευσης, καθώς και των σχετικών υποστηρικτικών τους υποδομών, η ανακαίνιση και η αντικατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στη χρήση ανακυκλωμένων υδάτων και σε κατασκευές νέων έργων, μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, για ταμίευση νερού και συνοδών αρδευτικών δικτύων.

Η κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη τόνισε πως έχει ήδη συνομιλήσει με τη Πανεπιστημιακή κοινότητα του Ηρακλείου για τη δημιουργία ηλεκτρονικών εφαρμογών που θα «εξοπλίζουν» τους αγρότες με ακριβείς και ενημερωμένες προτάσεις άρδευσης για τη βέλτιστη χρήση του νερού και την παραγωγικότητα των καλλιεργειών τους.

Το πρόγραμμα του συνδυασμού «ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ Αξίζει» περιλαμβάνει τη δημιουργία μια αυτόνομης και εξειδικευμένης αντιδημαρχίας για τον Πρωτογενή Τομέα που θα έχει την ευθύνη για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό και την προώθησή του.

 Η επικεφαλής του συνδυασμού «ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ Αξίζει» δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στην ίδρυση Αγροτικών Δημοτικών ΚΕΠ στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου όπου οι αγρότες θα εξυπηρετούνται και θα ενημερώνονται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό

 

 

Leave a comment

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων